KUNSTMEST


Bij loonbedrijf Westerveld hebben we veel ervaring met het toepassen van vloeibare kunstmest. Dit doen we met een spaakwielbemester. Hier leest u meer over hoe wij vloeibare kunstmest toepassen en noemen we de voordelen van het opdelen van de kunstmestgift. U kunt bij ons uiteraard ook vloeibare kunstmest kopen; de prijzen vindt u onderaan de pagina.


  • kunstmest mais spuit op mais

DE TOEPASSING VAN VLOEIBARE KUNSTMEST


Vloeibare kunstmest wordt in de graszode geïnjecteerd. Daarbij worden er bovenin de graszode geconcentreerde stikstof depots aangelegd, die de plant tijdens de groei ter beschikking heeft. Deze spoelen nauwelijks door neerslag of beregening uit naar diepere grondlagen of het grondwater. 
SPAAKWIELBEMESTER


De injectie van de kunstmest gebeurt door middel van een spaakwielbemester. De spaakwielbemester die loonbedrijf Westerveld ter beschikking heeft, is speciaal ontwikkeld voor het injecteren van hoogwaardige, vloeibare kunstmeststoffen. Hiermee garanderen wij precisiebemesting op het hoogste niveau. Ook de injectie van andere vloeibare producten is mogelijk, bijvoorbeeld spuiwater. Via de holle pennen van de spaakwielen wordt de vloeistof op de juiste diepte in de bodem gebracht. Het gebruik van de spaakwielbemester heeft veel voordelen, zoals de efficiënte injectie van vloeistoffen en de minimale bodemverstoring. De spaakwielbemester is 13,5 meter breed. De 3wieler verveat is uitgerust met rtk gps (2 cm nauwkeurig) en is voorzien van luchtdrukwisselsysteem.KUNSTMEST KOPEN


Loonbedrijf Westerveld biedt verschillende soorten vloeibare kunstmest aan. U kunt bij ons de volgende meststoffen kopen:

  • Anasol met 15% stikstof en 4% zwavel(S)
  • ASL aanbieden met 8% stikstof en 9% zwavel(S)

U kunt de kosten onderaan de pagina bekijken. Op verzoek kunnen wij ook de sporenelementen Selenium en Cobalt aan de kunstmest toevoegen.

OPDELEN VAN DE KUNSTMESTGIFT


In het voorjaar van 2017 bleek dat het opdelen van de kunstmestgift duidelijk de hoogste N-benutting gaf op de zandgrond van de proefvelden. Gemiddeld was de benutting van de N maar liefst 20% hoger, waardoor een hogere eiwitopbrengst met dezelfde hoeveelheid N gerealiseerd werd. Dit kwam bij meerdere meststoffen naar voren, zowel bij vloeibare als korrelmeststoffen als bij combinaties daarvan. Hoewel het slechts resultaten zijn van twee jaar, is dit een goede tip voor aankomend voorjaar. Het opdelen van de kunstmestgift wordt de laatste jaren namelijk niet voor niets steeds vaker toegepast in de praktijk. En met goede resultaten, namelijk: lagere kosten per kg N. Zie hiervoor de voorbeeldberekening onderaan deze pagina.
VOORDELEN KUNSTMESTGIFT OPDELEN


  • Lagere kosten per kg N.
  • Hoge eiwitopbrengst en –gehaltes in uw graskuil.
  • ASL met ammonium en zwavel is ideaal voor vroege toediening.
  • Makkelijk bemestingstrappen aanleggen (door 2e gift weg te laten).

LOONBEDRIJF WESTERVELD IS UW PARTNER IN


AGRARISCH WERK

Meer informatie...

GRONDVERZET

Meer informatie...

MECHANISATIE

Meer informatie

RUWVOER ADVIES

Meer informatie...

LOONBEDRIJF WESTERVELD


  • Den Dam 15
  • 7084 BH Breedenbroek