MAÏSOOGST


Het maїsseizoen is een periode waar veel mensen naar uitkijken maar tevens een oogst waar nog veel te winnen is. In 2016 zijn wij gestart met het in beeld brengen van maїsopbrengsten per perceel met als resultaat verschillen tot 100%. In combinatie met Groeikracht BV bieden wij onze klanten persoonlijke kennis en informatie om te kijken of we de oogst beter kunnen optimaliseren met betere resultaten. Naast de traditionele maїsoogst bieden wij u ook andere mogelijkheden:

 • Traditioneel hakselen.
  Wij beschikken over twee Claas hakselaars met rijonafhankelijke 8-rijer voorzetstuk. De haksellengte kan traploos van 5 tot 26 mm versteld worden. Machine is voorzien van droge stof- en opbrengstmeting, welke verwerkt kan worden op kaarten.
 • Shredlage hakselen.
  Maїs op een grotere lengte hakselen en vervolgens verschroten levert een ander product op dan het product dat je vindt in de traditionele Nederlandse maїskuil. In 2015 werd het Shredlage hakselen in Nederland geïntroduceerd.

 • Verdichting.
  Voor verdichting beschikken wij over een Volvo Shovel met Holaras maїsschaaf en twee tractoren met Holaras maїsschaaf en verdichtingwals.
 • MKS hakselen.
  Maïs kan ook geoogst worden als MKS. Hierbij wordt de kolf uit de plant geplukt en samen met de schutbladeren gehakseld. Dit doen wij door een plukbek aan de hakselaar te monteren. MKS is een energierijk voedsel, waarbij de plant als organische stof op het land achterblijft.
 • Maїs dorsen.
  Deze dienst voeren wij uit met de Claas Lexion die ook wordt voorzien van een plukbek deze periode.
 • Silo baggen.
  Heeft u een lage voersnelheid, dan is maïs silo baggen voor u de ideale oplossing. Ook voor het verwerken van maїs tot krachtvoer vindt u meer info op de pagina “krachtvoer”.

LOONBEDRIJF WESTERVELD IS UW PARTNER IN


AGRARISCH WERK

Meer informatie...

GRONDVERZET

Meer informatie...

MECHANISATIE

Meer informatie

RUWVOER ADVIES

Meer informatie...

LOONBEDRIJF WESTERVELD


 • Den Dam 15
 • 7084 BH Breedenbroek